AMD пуска процесори Opteron 6200 и 4200
AMD пуска процесори Opteron 6200 и 4200
2011-11-15 11:25:22.0

Advanced Micro Devices завърши най-новия си набор от x86 процесори за корпоративния пазар: Opteron серия 4200 (преди с кодово име Valencia) и Opteron 6200 (бивш Interlagos).

Чиповете имат между 4 и 16 ядра и могат да се справят с до 12 слота за DIMM памет (дори с ултра-ниско напрежение 1.25V), което предполага максимален капацитет на паметта за 1 CPU, или 384 GB.

Също така, до четири x16 HyperTransport (HT3) връзки работят на всяка единица, с 6.4 GT/s на връзка.

Бизнесът и големите предприятия ще могат да постигнат повишаване на тяхната ефективност с до 84% в идеалния случаи.

Виртуализацията е по-мащабируема, с увеличаване на пропускателната способност до 84%, което позволява на сървъра да се справя с повече задачи едновременно и да обслужва повече машини.

Енергийната ефективност също е сред активите на процесорите Opteron, както беше обещано, с ниската мощност от 4.37W на ядро.

Сериите 4200 и 6200 също така се нуждаят от две трети по-малко пространство, което води до намаляване цената на платформата.

"Нашата индустрия е в нов момент, виртуализацията предоставя едно ново ниво на надеждна консолидация и бизнеса сега гледа към Изчисленията в облак (Cloud computing), за още повече динамика и ефективност. Ние проектирахме новия AMD Opteron процесор точно за този момент ", каза Paul Struhsaker, корпоративен вицепрезидент и генерален мениджър търговска дейност, AMD.

"Чакането за най-очаквания нов продукт и архитектура за сървъри свърши. Водещите OEM производители вече предлагат на предоставящите услугата Cloud computing, на предприятията и бизнес клиентите пълен пакет от решения, базирани на най-голямото за индустрията портфолио сървърни процесори, новата фамилия процесори AMD Opteron, които предоставят оптимален баланс на производителност, мащабируемост и ефективност. "

Базираният на Bulldozer архитектурата, AM3+, 4-8 ядрен "Цюрих" е първият процесор от серията,който ще може да бъде доставян през първата половина на 2012 г.

Категории

Main

Tablets

Magnetic drives & media

PC Video & Sound

Racks

Television

Video surveillance